28.8 C
София
вторник, 9 август 2022 г.

Кирил Петков отказва да преговаря с Тошко Йорданов

Сн. интернет

Това, което сме обсъдили до този момент с Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната”, е, че съставът ще бъде непроменен засега. Тази вечер имаме пак среща. Ние всички сме много сплотен отбор и продължаваме в същия формат. Това отговори премиерът Кирил Петков на въпрос на БНТ за проектосъстава на нов кабинет на „Продължаваме промяната” и ще остане ли той премиер в него. Попитан конкретно за липсващите министри от „Има такъв народ”, Петков заяви: „Не искам да говоря още за отделни министри, защото реално, докато нямаме подкрепата на независими депутати, които се надяваме да видим дали има такъв шанс, още не искам да влизам в конкретика”.

Премиерът коментира и думите на Тошко Йорданов от ИТН, че биха се отзовали при покана за преговори от ПП. „Ние ясно заявихме, че има няколко човека, с които не бихме преговаряли – това са самият Бойко Борисов, г-н Пеевски и ДПС, Костадин Костадинов – самият той, както и Слави Трифонов. Доколкото знам, Тошко Йорданов не може да направи една стъпка или едно изказване без Слави Трифонов, така че за съжаление и с него няма да можем да говорим”, посочи той.

„Няма смисъл за българското общество да влезе в поредна агония, ако задкулисието още може да контролира средствата, които би трябвало да ходят при хората, а не в няколко фирми, както беше досега при ИТН“, категоричен е Петков. „Време е България да извоюва възможността да има свободно правителство, което работи реално за хората. Борбата срещу мафията не е самоцел, тя е само инструмент в една богата държава (защото аз вярвам, че България е богата държава), средствата да се изразходват правилно, така че да подобрят стандарта на живот на хората“, каза премиерът.

На въпрос дали България изнася оръжия за Украйна, той заяви: „Това, което е правило досега българското правителство, е много ясно – ние не сме имали директен износ от България за Украйна по никакъв начин. Имаме експорт към наши традиционни партньори – страни в Европейския съюз. Но такъв директен трансфер България – Украйна няма”.

Източник: topnovini.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html