30 C
София
вторник, 16 август 2022 г.

Крум Зарков поиска конгрес за смяна на Корнелия Нинова

Сн. Фейсбук

Депутатът Крум Зарков призова за спешно, извънредно заседание на конгреса, на което да бъде сменена лидерката Корнелия Нинова.

Предложението той направи в остро критично изказване пред червения пленум, на който по-рано министрите на БСП се отчетоха за дейността си през шестте месеца на власт. „Социологическите проучвания показват, че БСП има резерв от гласове, но той не се крие в хартиената бюлетина, той се крие в промяната на ръководството на партията“, заяви социалистът. По думите му тази промяна много бързо може да даде резултат.

„Ако не направим това сега веднага, свиквайки конгрес възможно най-бързо, ако се явим по същия начин със същия ръководител, на още едни избори, това ще бъде катастрофа“, прогнозира Зарков. „Няма никакъв фатализъм и драматизъм в това“, категоричен беше той. И предупреди: „Ние сме в предизборна ситуация. И ако сме Национален съвет на БСП, трябва да помислим какво правим, за да може БСП да се представи по-добре на тези избори предишните, а не по-зле, което е възможно, въпреки социалната политика“. Зарков цитира думи на Франклин: „Който избира сигурността пред свободата, губи и двете“.

И перифразира смисъла им през призмата на БСП. „Който избира комфорта на сегашното си административно състояние или скорошното си назначение, пред бъдещето на партията, скоро ще загуби и двете“, каза Зарков. „Задачата ни трябва да бъде собствен дневен ред и да го поставим в центъра на дебата, а не просто да се прикачим на поредната конфигурация, прикачване, което не е сигурно“, предупреди той. „Трябва да издигнем знаме, а не да предложим патерица. Ние сме напълно свободни да го направим“, обобщи Крум Зарков.

Източник: dnes.dir.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html