29.9 C
София
сряда, 17 август 2022 г.

Стефан Янев: Ще се явим самостоятелно на изборите

Сн. интернет

„Ще се явим самостоятелно на тези избори и като видим гласуването, ще търсим варианти за коалиции вътре в парламента”.
Това каза за предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS Стефан Янев от „Български възход,” като уточни, че за това вероятно ще имат разговор тази седмица във вътрешно-политически план.
„По-скоро не”, бе отговорът му на въпрос възможно ли е коалирането на „Български
възход” с „Възраждане”. Янев обаче подчерта, че няма червени линии и ще говорят с всички, зависи от ясно определените рамки и правила за взаимоотношения с партиите.
Той е категоричен, че пред „Български възход” не стоят въпросите дали България е част от ЕС и НАТО, защото сме в тях и е целесъобразно да бъдем. Според него позицията на страната ни за войната в Украйна не е адекватна.
Янев коментира и решението за изгонване на 70 руски дипломати от страната ни. По думите му е лесно да се сложат етикети, което е клише от дипломатическата практика и в превод означава „шпионаж“. „Дали е така, дали не е така, широката публика може би ще разбере на един по-късен етап, защото по ред причини тази информация не би трябвало да е обществено достояние. И в този случай ние нямаме голям избор, освен да вярваме на управляващите“, посочи Стефан Янев.
Според него, ако партиите погледнат българските интереси, няма да има нужда да се лепят с етикети дали са проамерикански, прокитайски, проевропейски или други, каза той.
„По отношение на партията, която създаваме, се използват такива клишета и е удобно да се правят внушения. Но ние създаваме тази партия, за да бъдем пробългарски“, категоричен бе Янев.
На въпрос дали България е въоръжавала Украйна по времето, когато той е бил служебен министър-председател, попита не е ли започнала войната през февруари тази година и каза, че всяко твърдение трябва да се подкрепя с факти.
Източник: nova.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html