21.8 C
София
вторник, 9 август 2022 г.

Виктория Василева от ИТН напуска парламента

Сн. интернет

Виктория Василева от „Има такъв народ“ ще напуска парламента. Това призна самата тя пред журналисти в кулоарите на НС. Тя обаче още не е решила дали да напуска и партията ИТН. За разлика от останалите си петима колеги, които напуснаха групата на ИТН, но останаха независими депутати, Василева възнамерява да излезе от парламента. Организационният секретар на партията на Слави Трифонов още не е обявила решението си официално, очаква се да направи това след седмица. И обясни, че някой избързва с информацията за действията й. „Това е нещо, което съм заявила пред групата – че в момента, в който изпълня ангажиментите си, ще напусна Народното събрание. Един от тези ангажименти е приемането на бюджета“, обясни Василева. „Добави, че ще прецени през следващата седмица в кой ден да предприеме действията си. Искам да си почина малко“, допълни тя.

Името на Василева, която е едно от знаковите лица на ИТН, неколкократно досега бе завъртано в информации за напускане. Тя бе в първоначалния списък от депутати, които имали намерение да напуснат ИТН още преди месец. Тя тогава отрече и не последва петимата си колеги, водени от спортния министър в оставка Радостин Василев.

Василева е единствената извън сценаристите на Слави – най-близкият му кръг, която е в оперативното ръководство на партията и от създаването й е организационен секретар на ИТН.

Източник: boulevardbulgaria.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html