29.9 C
София
сряда, 17 август 2022 г.

Сашо Диков: Провалът на СЕМ е, че не събра кураж да не допусне Кошлуков до конкурса

Снимка: Габриела Наплатанова, Фейсбук

„Големият провал на Съвета за електронни медии е, че не успя да събере кураж и да не допусне Емил Кошлуков (настоящ генерален директор на БНТ – б.р.) до конкурса. С това медийният регулатор щеше да даде знак, че става дума за нов състав на СЕМ. Четири от тях са сменени – две от президентската квота и две от новия парламент. Щеше да е знак, че тази нова власт излъчва нови хора с нов поглед“. Това зави пред БНР журналистът Сашо Диков, кандидат за генерален директор на БНТ в конкурса, който приключи без избор на нов шеф на обществената телевизия. Според него избор е имало и той е бил Емил Кошлуков да остане поне още 3 месеца на поста си.

„Недопускането на Кошлуков щеше да е знак за ново отношение към престъпващите правилата, какъвто безспорно е той“, заяви Диков.

По думите на журналиста Симона Велева е нарушила закона, като е гласувала за двама кандидати – и за него, и за Венелин Петков. „Другото, което ме възмути, е Габриела Наплатанова. След като заяви, че най-добър е Венелин Петков, че го познава и е работила за него. Като е най-добър, гласуваш за него, за да стане шеф на тази телевизия и за да не остане Кошлуков още 3 месеца там. Какво се оправдаваш с конфликт на интереси!“.

Източник: bnr.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html