28.8 C
София
вторник, 9 август 2022 г.

Димо Гяуров: Москва блъфира, Петков отряза всяка възможност да е премиер

Сн. интернет

С този силен политически ход премиерът отряза всякаква възможност да бъде премиер. Това е последното негово министър-председателстване. Никой не обича партньори, които си позволява резки и емоционални движение.
Никой коалиционен партньор няма да пожелае за премиер. Москва обаче блъфира и оказва вътрешнополитически натиск. Посолството няма да затвори.
Това заяви пред bTV бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров по повод скандалите около решението на България да изгони 70 руски дипломати. Този ход предизвика остра реакция от Москва, които заплашиха със скъсване на дипломатическите отношения и дадоха ултиматум на България до обяд днес да промени решението си.
“Не се прави така, защото независимо какъв резултат целиш, може да бъде постигнат по много начини. Аз бих могъл да отзова и 100 дипломати, но да го направя по друг начин. Можеше на две, на три серии да бъдат отзовани тези хора“, каза Гяуров.
По отношение на ултиматумът обаче Гяуров посочи – не би трябвало страната ни да предприема каквото и да било, защото такъв ход би бил унизителен.
“Не би трябвало нашият премиер да влиза в какъвто и да е диалог с който и да е посланик, още по-малко с другарката Митрофанова. Не би трябвало да се предприема абсолютно нищо, защото ревизията на решението на един кабинет е унизително както за самия кабинет, така и за цялата нация“, посочи Гяуров.
Гяуров е на мнение, че президентът Румен Радев може да не е получил доклад от ДАНС за предстоящото изгонване на руските дипломати, но е бил информиран за случващото се.
“Президентът трябва да знае намеренията на Министерски съвет и на Министерство на външните работи. Държавният глава трябва да има отношение”, настоя Гяуров.
Източник: frognews.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html