30 C
София
вторник, 16 август 2022 г.

Радев връчи мандата на Василев: Очаквам адекватни решения

Сн. БТА; БГНЕС

Президентът Румен Радев връчи на кандидатурата на „Продължаваме промяната“ за нов премиер – Асен Василев, първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в този парламент. Председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров обяви пред държавния глава номинацията на Василев.

„България е в икономическа, политическа и социална криза. Българите споделят основателни тревоги от растящите цени, за нарастващата неизвестност и нестабилност. Реформите и средствата по Плана за възстановяване и устойчивост чакат своята реализация. От вчера имаме и външнополитическа криза“, започна Радев обръщението си към Василев. „Българските граждани и институции имат нужда от сигурност и предвидимост, от надеждна защита на обществения интерес. А това означава най-вече отговорност за съставяне на стабилно правителство, което да отговори на интересите на гражданите. Очаквам адекватни решения и отстояване на националния интерес“, подчерта президентът.

От страна на „Продължаваме промяната“ на срещата с президента присъстваха Асен Василев, Кирил Петков, Андрей Гюров и Никола Минчев.

„За мен това е огромна отговорност. Всички сме наясно, че в кризите, които България трябва да посрещне, е изключително важно да имаме кабинет, който да работи в интерес на гражданите, а не в интерес на статуквото. Той трябва да отстоява българския интерес и независимостта на държавата, както и първият кабинет на „Продължаваме промяната“ го направи“, заяви Асен Василев.

А от Национално движение „Хан Кубрат“ се събраха на протест пред президентството. Те са против съставянето на нов кабинет в този мандат и настояват възможно най-бързо президентът Румен Радев да свика служебен кабинет и редовни избори.

Източник: bgonair.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html