21.8 C
София
вторник, 9 август 2022 г.

Манолова: Ако мине правителството, ще е заради бакалски сметки

Сн. Фейсбук

„И да си осигурят необходимия брой депутати, за да мине правителството, след това ще сме свидетели на бакалски сметки и един отвратителен алъш-вериш с живота на българските граждани. Този пазарлък ще се случва преди всяко важно гласуване, преди всеки важен законопроект, преди всяка важна реформа“, заяви Мая МаноловаСпоред нея няма никаква политическа логика освен пазарна логика да привличаш депутати от друга парламентарна група и да го правиш по апартаменти и по лаборатории.

По повод антикризисната мярка от 25 стотинки на всеки литър гориво Манолова разкритикува, че подкрепата е трябвало да бъде дадена на хората с ниски доходи, на уязвимите групи. „25 стотинки ще бъдат дадени от бюджета – това са 150 млн. лв. Тези 25 стотинки няма да са за сметка на търговците на едро, а те ще са за сметка на бюджета. В същото време Лукойл Нефтохим реализира печалби на дневна база от 10 млн. лв. отгоре заради спекулативни надценки. На годишна база 3,5 млрд. лв. Това са горивата, които се харчат в държавата, защото руският петрол, с който работи Лукойл Нефтохим, не е мръднал със стотинка нагоре. Цялото повишение на бензина и на дизела у нас с левче е абсолютно спекулативно и го плаща българският народ“, обясни лидерът на „Изправи се България“.

Манолова призова парламента да сложи таван на цените на горивата с 1 лев надолу и обвини правителството в предателство заради вдигането на ветото над Северна Македония:

„И в 11:50 извършиха предателство с българската позиция за Северна Македония, като вдигнаха ветото набързо в последния момент. Оказа се, че във френски целофан са ни завили и предложили едно предложение, което след това беше променено. Нито езика на омразата, нито кражбата на история ще бъдат санкционирани по време на преговорния процес. Това си е национално предателство.“

Източник: darik.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html