30 C
София
вторник, 16 август 2022 г.

Русия спря да издава туристически визи в България

Снимка ТАСС

Туристически визи за Русия от България не се издават към този момент, съобщи БНР. На практика така се спира възможността да се пътува по всякакъв начин от страна на българските граждани. Посолството на Руската федерация издава само визи за преки роднини. Няма информация ще дали това ще се промени в близките седмици.

„Не очаквам да се стигне до скъсване на дипломатическите отношения с Русия, може да има намаляване на дипломатите в двете посолства. Митрофанова трябваше да бъде изгонена отдавна, тя прекрачи границата на своите правомощия, на обикновеното приличие. Не може един посланик да нарича министър-председател „чиновник“. Това заяви депутатът от „Демократична България“ Стефан Тафров пред „Нова Нюз“.

По думите му българите в Русия са били застрашени щом България е била определена за неприятелска страна. „Не мога да изключа руска намеса в българската политическа криза. Съветвам хората да прочете „Строителите на съвременна България“ от Симеон Радев. Няма нищо ново в раздаването на пари за руска пропаганда. Преди са се наричали рубладжии“, посочи дипломатът.

Според него Русия има отношение към българската политика и Митрофанова го е признала. „Българите не искат избори, трябва да се състави правителство, Василев би бил много добър премиер“, смята Тафров. Относно казуса „РС Македония“ Тафров подчерта, че те трябва да започнат преговори, но носталгично настроените към Югославия пречат това да се случи.

Източник: 24chasa.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html