28.8 C
София
вторник, 9 август 2022 г.

Колко струва един депутат? Борисов отговаря

Сн. БГНЕС

Предлагат се колосални суми депутати да не влязат в залата за гласуването на новия проектокабинет на „Продължаваме промяната“. Толкова са се вкопчили във властта. Това обяви лидерът на ГЕРБ на извънреден брифинг в централата на партията.
Той показа „реалните социологии“, позовавайки се от частичните местни избори от миналата седмица. Борисов показа гордо резултатите от вота за кмет на Нова Загора. Там кандидатът на ГЕРБ спечели на първи тур.
„Корумпират депутати, купуват по 10 000 лв. на ден, на час, по апартаменти, по лаборатории. И това става пред очите на умните и красивите“, каза още лидерът на ГЕРБ. Той обаче не изнесе конкретни данни за купуване на народни представители – на ГЕРБ или други.
„Докато полицията масово пресира, обикаля, влиза в къщите изрично да каже, че не трябва да се гласува са ГЕРБ, най-мащабното купуване на гласове в историята се провежда в българския парламент. Провалиха буквално Пална за възстановяване, добави Борисов.
„Вчера ЕК намали общата сума на безвъзмездните средства за България, над 500 милиона евро. Това е загуба на Промяната. Парите отиват в 6 други икономики. Титаните на коалицията казват случват се и такива неща. Губят се милиарди от некадърност и безотговорност. Продължаваме да губим и готовите пари по европейската солидарност. Българинът няма да усети плана за възстановяване. Катастрофа“, подчерта Борисов.
„Надуха ни главата за социалната си политика. Цената на хляба няма да падне с 20 процента, ще намалее събираемостта с 20 процента, посочи лидерът на ГЕРБ. Тези хора корумпират депутатите, купуват по 10 хиляди гласа на час и това става пред очите на умните“, каза още той.
„Видях Румен Гечев, световният шампион по фалиране на банки, стискаше здраво ръцете на Петков. Вървим към чудовищна инфлация. Съдебната реформа се свежда само до назначаването на Бойко Рашков“, посочи Борисов.
„Бюджетът е прекроен в полза на хората с помощта на опозицията. Необходимо е спокойствие, за да го изпълним. В момента чуваме само заклинания и купуване на гласове“, подчерта лидерът на ГЕРБ.
По темата за РСМ, Борисов каза, че се надява в РСМ да вземат решение, „но този път бе прокаран в България от опозицията“.
„Ще останем в историята като опозицията, която управлява. Ние взехме решението за оръжията за Украйна, по въпроса с РСМ, направихме бюджета им“, добави Борисов.
Източник: bgnes.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html