28.8 C
София
сряда, 17 август 2022 г.

Пети топ мениджър на „Газпром“ е намерен мъртъв

Сн. интернет

Пети топ мениджър на руската „Газпром“ е намерен мъртъв при особени обстоятелства. Това предава The Insider, като допълва, че става въпрос за 61-годишния Юрий Воронов. Той е бил начело на фирма „Астра Шипинг“, занимаваща се с арктическия подраздел на „Газпром“. Воронов е намерен в басейна на имението си с изстрел в главата. До тялото му е открит пистолет с неизвестен притежател, марка Grand Power. Съпругата на Воронов – Юлия -отбелязва, че той е заминал за вилата на 1 юли, като преди това е имал спречкване с друг член на борда на директорите.

Юлия Воронова не крие пред медиите, че напоследък мъжът ѝ е имал служебни проблеми и е употребявал повече алкохол от обикновено. Той е загубил и голяма сума пари. От The Insider отбелязват, че „Астра Шипинг“ завършва миналата година със сериозната загуба от 65 млн. рубли, а през 2020 г. излизат на загуба с 95 млн. рубли.

Това е поредният случай на открит мъртъв бизнесмен, свързан с „Газпром“. Започна да се говори за „епидемия“ от мистериозна смърт сред топ мениджърите на компанията, след като последователно си отидоха Леонид Шулман, Александър Тюляков, Владислав Аваев и Сергей Протосени.

Източник: webcafe.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html