29.9 C
София
сряда, 17 август 2022 г.

Рашков обвини Борисов, че е създал търговията с гласове

Сн. Фейсбук

С изключително остри думи вътрешният министър Бойко Рашков нападна лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Поводът беше изявление на бившия премиер по-рано днес в партийната му централа, в което последният обвини МВР, че е репресирало поддръжниците на ГЕРБ преди кметските избори в Нова Загора миналата неделя. Вотът всъщност беше спечелен от неговия кандидат Галя Захариева. В коментар пред журналисти по време на отбелязването на празника на МВР днес, Рашков обяви, че „такива като Борисов нямат морално право въобще да говорят за избори”. Той посочи, че търговията с гласове е създадена в партийни централи, които прибирали пари от своите обръчи от фирми, за да подкупват с тях най-бедните избиратели.

„Това е политическият морал, който създадоха такива като Борисов. Ние до този период не познавахме такова явление”, категорично каза вътрешният министър. И продължи: „Тези политици в кавички, които вършат политическата си работа с престъпни действия, нямат моралното право да оценяват законосъобразните действия на служителите на МВР.”

Рашков поздрави подчинените си, че са проявили куража да се „противопоставят на този, който излизаше и казваше: Аз победих”. „И никой не го питаше, защото нямаше кой да го попита: Как победи? С колко пари на глас победи?”, добави шефът на МВР. „За 30-40 години обществото и политическата ситуация коренно се промениха, само не и МВР. Всички разбирате, че няма логичен отговор на въпроса защо е бездействано толкова години по този въпрос“, посочи още вътрешният министър Бойко Рашков. Решението за трансформация на някои районни управления и полицейски участъци не е еднолично решение на министъра, подчерта той. „Няколко месеца обсъждахме кое трябва да се промени в структурите на МВР. Не може в регион където няма дори население, ние да поддържаме структура“, отбеляза Рашков.

„Съкращения на служители няма, не са направени съкращения – направени са минимален брой съкращения. Съкратени са административни длъжности в регионални дирекции, които са 27 на брой. Това са съкращения на длъжността, а не съкращения на човек, който ще остане без работа“, каза още министърът.

Източник: segabg.com

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html