29.9 C
София
сряда, 17 август 2022 г.

Генчо Начев беше освободен от директор на „Света Екатерина“

Сн. Фейсбук

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова назначи проф. д-р Николай Димитров за изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Екатерина“. Това съобщиха от пресцентъра на МЗ. От поста е освободен проф. Генчо Начев броени дни, след като стана ясно, че за три години е взел над 900 000 лв. избор на екип. Проф. Димитров е завършил Медицинската академия в гр. София, специалност „Медицина“. Има придобити специалности по вътрешни болести и кардиология и магистърска степен по здравен мениджмънт. През 2013 г. е придобил научна степен „доктор на науките“ в област „Кардиология“. Проф. Николай Димитров има богат опит в областта на кардиологията, се посочва в съобщението на здравното министерство.

Практикувал е в Университетската клиника в Берн и в Кьолнския университет. Професионалният му път дълги години е свързан с УМБАЛ „Св. Екатерина“, където започва работа през 1992 г. като асистент. През 2004 г. е назначен за медицински директор на учебната база на УМБАЛ „Св. Екатерина“, а през 2005 г. е завеждащ Клиниката по вътрешни болести към лечебното заведение. В периода 2006 г. – 2007 г. проф. Димитров е бил консултант по Инвазивна кардиология в учебните бази на УМБАЛ „Св. Екатерина“ и болница „Лозенец“. От 2010 г. до 2014 г. е заемал длъжността доцент по кардиология в учебната база на УМБАЛ „Св. Екатерина“. В периода 2015 г. – 2016 г. е бил гост професор по интервенционална кардиология в Медицинския университет във Виена. От 2020 г. досега проф. Димитров е заемал длъжността главен секретар на Медицински университет – София.

Ръководният екип на Министерството на здравеопазването изказва благодарността си към досегашния директор проф. Генчо Начев за дългогодишната му работа в болница “Света Екатерина”. Към проф. Начев е отправена покана да остане да практикува в лечебното заведение, се посочва в съобщението.

Източник: zashtoto.com

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html