30 C
София
вторник, 16 август 2022 г.

Кирил Петков ще бъде част от новия проектокабинет

Сн. БГНЕС

Премиерът в оставка Кирил Петков ще бъде част от състава на новия проектокабинет на Асен Василев, съобщи самият той. Съставът на новото правителство е готов, но все още не са събрани нужните 121 гласа в парламента. Разговорите продължават, а Василев отново каза, че ще опитат всички възможности. Утре трябва да стане ясно дали първият мандат в този парламент ще може да излъчи правителство. Вече е ясна програмата, по която ще работи то, ако получи подкрепа. Тя включва 40 законопроекта с конкретни срокове. Сред приоритетите е Планът за възстановяване и устойчивост.

Ще има две тарифи за газ, парно и вода и безплатни учебници от 1-ви до 12-и клас. Сред приоритетите в сектор финанси и икономика е да продължи подготовката за приемане на еврото през 2024 г. и да се одобрят всички оперативни програми.

БСП се събира на Национален съвет днес, за да реши окончателно дали да подкрепи програмата. Ние имаме нашите 26 народни представителя и ще гласуваме така, както сме се разбрали по всички параметри, ние сме предсказуем партньор, заяви по-рано в „Денят започва“ Борислав Гуцанов – депутат от ПГ на „БСП за България“. „Продължаваме промяната“ продължава да води разговори с различни депутати от групата на ИТН, съобщи в парламента днес Кирил Петков. Сега вече се преговаря при ясна програма и ясни срокове. Единственото условие е Слави Трифонов да не взима решенията, допълни той.

Без мнозинство в парламента обаче проектът на „Продължаваме промяната“ не може да бъде реализиран и Асен Василев заяви, че ще го върне.

Източник: bntnews.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html