31.8 C
София
вторник, 16 август 2022 г.

Семерджиев шофирал без книжка от 2005 г., тази от Швейцария – фалшива

Сн. Фейсбук

Георги Семерджиев, който предизвика тежка катастрофа в София, при която загинаха две млади жени, е шофирал без книжка от 2005 г. Това съобщи министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков. Той добави, че през годините са били изпращани в прокуратурата материали с препоръка за образуване на досъдебно производство срещу Семерджиев, защото е карал без книжка. Те обаче са били връщани от прокуратурата с указания да се наложат само административни глоби. „През последните 16 години той е можел да се яви на изпит и да вземе книжка, но не го е направил,вместо това той се е пострадал да получи книжка от Швейцария, но ние имаме данни, че страната не е издала такъв документ на този гражданин. При едно от нарушенията му той е избягал и фалшивият документ е останал в полицаите“, обясни Рашков.

Той съобщи, че е разпоредил на Инспектората да предприемат незабавни мерки по отношение на всички случаи, които са няколко десетки за тези години, при които Семерджиев е бил спиран за проверка. По думите му трябва да се установи какво отношение е взето от страна на полицаите за Семерджиев. Рашков призна, че има съмнение, че е упражнена пасивност по отношение на Семерджиев.

Министърът съобщи, че на същата дата на тежката катастрофа е имало и катастрофа на „Околовръстно шосе“ със Семерджиев, но другият шофьор е преценил, че не трябва да уведомява полицията за този малък инцидент.

„Мисля, че ако се беше обадил на полицията, можеше да не сме свидетели на този тежък инцидент. Ще разчитаме на цялото общество да се справим с тези, които карат след употреба на наркотици“, коментира министърът. Той потвърди, че полицайка от София е помогнала на Семерджиев след катастрофата. В момента тази служителка е в болнични. „Тя има отношение със Семерджиев, предстои да се уточни какви са точно те“, каза Рашков и добави, че в Семерджиев са открили полицейски атрибути – синя лампа, палка. Рашков съобщи, че МВР разчита на показанията на свидетелка на тежката катастрофа.

„Има една жена, която трябваше да се яви в СДВР и да съобщи допълнителна информация за инцидента, но не се е явила. Обществото в лицето на такива граждани не ни помагат“, съжали той. Министърът е разпоредил още да се разкрие как се е случило така, че Семерджиев е успял да избяга от полицаите, които са го спрели за проверка. „Това е едно от разпорежданията ми – да се установи в детайли кои са служителите, как е избягал, докъде са го преследвали, дали са проверявани камерите, с каква кола е бил“, призна Рашков. Преди време Семерджиев е заловен с половин килограм марихуана и амфетамини, договорено е с прокуратурата 8 месеца затвор.

Източник: dnes.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html