29.9 C
София
сряда, 17 август 2022 г.

Мицкоски: Няма да подкрепим промени в конституцията

Сн. интернет

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски се обърна към събралото се множество преди началото на поредния протест за отхвърляне на френското предложение за деблокиране на европейския интеграция на страната.
„Аз ви уверявам, че ВМРО ДПМНЕ няма да подкрепи никакви конституционни промени”, каза той. „Днес получихме информация, че правителството реши рамката на преговорите и този втори документ, който представлява заключенията на Съвета, които на практика са част от споразумението, което правителството на СДСМ и ДСИ направи с официална София, да го подложи на гласуване в парламента.
Въпреки че не виждаме логиката защо това трябва да е решение на парламента, когато става въпрос за междуправителствени споразумения, тоест правителството е това, което решава.
Ако парламентът вземе решение, срещу което правителството остро протестира, тогава той решава”, каза Мицкоски. Той подчерта, че ВМРО ДПМНЕ няма да подкрепи конституционни промени.
„Македонската общественост трябва да е сигурна, че каквото и да се случи с това национално предателство и бедствие, което се готви да извърши правителството на СДСМ и ДСИ, ВМРО ДПМНЕ в парламента няма да го приеме. За това са нужни 80 депутати, бъдете сигурни, че те нямат тези 80 депутати и това трябва да е ясно на всички както в Македония, така и извън Македония”, каза Мицкоски и каза още, че няма да търпят провокации на протестите.
В отговор на журналистически въпрос дали депутатите от ВМРО-ДПМНЕ ще гласуват за промени в конституцията, той каза, че „в този състав на ВМРО-ДПМНЕ и коалицията няма такива предатели“.
Мицкоски заяви, че „правителството са група страхливци, които се страхуват сами да вземат решение, затова прехвърлят тежестта върху парламента, въпреки че парламентът няма никаква формална нормативна роля и допълнително поляризира хората, създава допълнително безпокойство и чувство на неудовлетвореност.
ВМРО ДПМНЕ ще действа според стратегията, за която ще се договорим, а стратегията е да направим всичко, за да обясним на хората в Македония, че това не е тяхното бъдеще, че това е предателство, което, напротив, спира нашето бъдеще в обединена Европа”, каза Мицкоски.
Източник: epicenter.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html