28.8 C
София
вторник, 9 август 2022 г.

„Промяната“: Искаме Борисов да бъде разследван, а не коалиция с ГЕРБ

Снимки: БГНЕС

„Ние не затваряме пътя към преговори, но ние не искам да изневерим на принципите, които отстояваме и те са нулева толерантност към корупция“, коментира временният председател на парламента Мирослав Иванов пред Нова телевизия.
„Не можем да правим коалиция с ГЕРБ, след като искаме г-н Борисов да бъде разследван“, каза още Иванов.
Влизане в правителство с формациите ДПС, ГЕРБ, ИТН, със сегашните им лидери за нас ще бъде прекалено голям компромис с нашите ценности. Оставаме верни на това, което сме казали. Има програма и тя включва съдебната реформа и антикорупционната програма, ако народните представители от „Има такъв народ“ желаят да подкрепят тази програма, състав на кабинет и правителство са възможни. Ако тяхното ръководство се запази, не виждам как ще се състави кабинет. Има такъв народ не са диалогични, според Иванов, и е налице разминаване в посоките между тях и останалите вече бивши партньори в коалицията. „Бяхме свидетели как се саботира заседанието на комисията по конституционни и правни въпроси, където трябваше да бъде разгледан законът за противодействие на корупцията. Това беше пореден и явен сигнал, че колегите не желаят антикорупционна реформа, оттам и съдебната  реформа“, каза още Иванов.
„Нашият фокус не е да отиваме на избори, ние не искаме да отиваме на избори и го показахме с действията си, но е безпредметно да се съставя кабинет, който не иска да извършва съдебната реформа и не иска да се бори с корупцията. Именно борбата с корупцията е основният двигател за промени.“
Иванов коментира още, че очаква по-висока избирателна активност на следващите избори и че силно се съмнява, че партията на Стефан Янев ще мине 4% бариера.
Източник: boulevardbulgaria.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html