28.8 C
София
вторник, 9 август 2022 г.

Македонци: Искаме Бойко за премиер, вие вземете Заев!

Сн. Туитър

Македонци ни предлагат бартер – дават ни бившия си премиер Зоран Заев, а в замяна искат нашия експремиер Бойко Борисов. „Ние го искаме Бойко, бе. Бат Бойко е широк човек“, каза екзалтирано един от протестиращите в Скопие. 

Междувременно при съседите митингите срещу т.нар. „френско предложение“ за Европейския съюз не стихват. Продължава и антибългарското говорене с квалификации като „татари“, „фашисти“. „На площадите са привърженици на ВМРО-ДПМНЕ, както и на проруската левица. Това са хора, които не желаят НАТО, ЕС, носят петолъчки. Риториката сякаш е от машина на времето“, разказа журналист на bTV. В палатковия лагер пред сградата на правителството на Република Северна Македония са постоянните протестиращи срещу френското предложение за решаване на спора с България. Парадоксът е в това, че протестиращите са против Европейския съюз, но същевременно протестират и срещу това, че България е наложила вето за членство на страната им в ЕС. Всички присъстващи в палатковия лагер са възмутени от ветото, но и не харесват Европейския съюз. „Вие всички сме от ВМРО и сме против българския окупатор, вето. Борим се за език, за цялостна Македония, а не Северна“, разказва един от протестиращите. „Нашите политици са марионетки на американското посолство. А тия са предатели – всички до един. 30 години – „стани, да седна“. 30 години само се сменят“, продължава той. „Пише, че не сме признати. Македонската православна църква – ние сме 300 години преди Исус“.

Други признават, че изобщо не са чели „френското предложение“. „Ние не искаме в Европа, били сме там много отдавна. Защо ти е тая сатанинска организация. Ние сме в сатанинско сдружение, ако влезем в ЕС, Македония ще изчезне“, опасяват се протестиращите. „Вие сами казвате, че сме най-старият народ. Защо ни нападате. Защо вие, българите, ни слагате вето, нали сме православни братя“, питат те.

Източник: epicenter.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html