21.8 C
София
вторник, 9 август 2022 г.

В колата на Георги Семерджиев е открит амфетамин

Сн. Фейсбук

При втори оглед на колата, с която Георги Семерджиев блъсна и уби две момичета на столичния бул. „Черни връх“ е открит амфетамин. Това обяви в ефира на БНТ зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров. Заради това предстои на Семерджиев да бъде повдигнато още едно обвинение.
Той нито потвърди, нито отрече дали в автомобила е имало други пътници, но вече е доказано, че след катастрофата полицайката Симона Радева и още двама души са помогнали на Семерджиев да се укрие.
„Наистина е учудващо, че това лице има над 50 наказателни постановления и не му е връчено нито едно, учудващо е, че от 10-11 юни той се издирва, а ние го намерихме за половин час“, коментира Ясен Тодоров.
Той заяви, че са иззети всички видеозаписи в района на катастрофата, както и около дома на Семерджиев. Зам.-директорът на НСлС призова ако има очевидци на катастрофата, да се свържат със службите, за да дадат показания.
„Основното при това престъпление ще бъде доказване на авторството на деянието – кой е управлявал автомобила. Както виждате, пред съда той вече си е изградил някаква защитна версия – че е отвлечен, че не е управлявал той. Благодарение на бързите действия на разследващите събрахме доказателства, които убедиха съда за момента и го накараха да направи основателно предположение, че Георги Семерджиев е извършител на престъплението“, обясни Тодоров.
В дома на извършителя са открити както вещи, свързани с катастрофата, така и съвпадение на ДНК. Едно от откритите доказателства е изпаднала маратонка. „На един от видеозаписите се вижда как той бяга с маратонка на левия крак, а десният е по чорап. Предполага се, че дясната маратонка е изпаднала в колата по време на катастрофата. В дома му е открита другата“, поясни Ясен Тодоров.

Източник: bntnews.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html