30 C
София
вторник, 16 август 2022 г.

Тома Биков: Бориславова е като „Краля Слънце“. Тя управлява държавата

Тома Биков, ГЕРБ, кадър бТВ
Политическата криза ще бъде решена само с участието на ГЕРБ в управлението. Това каза в студиото на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков. Той отрече да се заформя коалиция между ГЕРБ, ДПС, ИТН  и “Възраждане“. 
“Всяка от тези формации не подкрепя настоящото  управлението, но по различни причини.  Не виждам възможност да сформираме общо управление с тези партии. Подобна конфигурация не би решила и политическата криза, която е момента най-сериозния проблем“, категоричен бе Биков.
Той коментира и скандала със снимките от спалнята на Бойко Борисов в „Бояна“, за които се появиха резултати от прокурорската проверка за тях и установиха, че са манипулирани.
“Ние никога не сме имали съмнения по отношение на Борисов, затова сме в ГЕРБ. Очевидно и нашите избиратели не са имали съмнения“, заяви Биков. “Ние нямаме проблем тези документи да се оповестят. За нас тази тема е приключила. Има една друга тема обаче, за която никой не пита“, допълни той, визирайки записи м на които се вижда как министър-председателят в оставка Кирил Петков и шефът на кабинета Лена Бориславова влизат заедно в апартамент.
“Премиерът с шеф на кабинета и с действащ председател на парламента – стават едни отношения, които се наричат корупция“, заяви Биков. “Корупция не е само да раздадеш постове. Това е шуробаджанащина и конфликт на интереси“, коментира той и заяви, че това “може да изглежда като жълта тема, но е сериозен проблем“.
“Ако са те, за мен не е много добре министър-председател и началник на кабинета да влизат в някакъв апартамент в 8 часа сутринта. И това се случва преди началникът на кабинета да бъде назначен за такъв. Това е нарушение на морала“, заяви още Биков. “Бориславова е като Кралят слънце. Тя управлява държавата в момента“, каза той.
Източник: vesti.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html